april 2014

Påska

På søndag feira vi påske er i USA. For vi har nemelig ikke påskeferie, noe som suger litt. Men koste meg masse og var litt annerledes enn påska hjemme men morro. Våkna først med at jeg fikk en påske kurv med masse godt i, servert på senga. Det var chips, masse godteri, blad og litt annet.

Ellers malte vi også påskeegg, noe som tok alt for lang tid og ble litt utolmodig. Dere vet jo jeg ikke er sågar i slike ting så haha. Vi spiste også god middag. Så fornøyd jeg altså!

Fikk i meg litt for mye godteri! Hehehe

Vi hadde også påskeegg jakt for de små. Masse små egg med godteri inni. Og vi hadde også et gull og sølv egg med penger i. Så det var jo om å gjøre å finne disse da. Jeg og rachel var de som gjømte disse eggene da. Så de hadde litt vanskelig med å finne mine da, hehe! Gjømte de veldig godt! Så jeg kunne finne de selv etterpå. Smart jeg vettu!

Prom night!

På lørdag hadde skolen endelig prom! Har ventet på det lenge nå. Det var i grunnen veldig likt som slik man ser på film, men ti ganger gøyere å faktisk være der selv. Temaet vårt var young forever. Så alt var jo lagt opp til det. Lokalet så skikkelig fint ut, og de hadde brukt mye tid på å få det fint der. DJen var veldig bra au. Maten var god. Stemninga var i grunnen bare helt fantastisk. Og det er noe av det gøyeste jeg har vært med på. Kunne ønske jeg kunne oppleve det igjen.

Har mange bilder fra dagen, mest av meg selv. Så er nokså selvdigger i dag men la nå gå.

Og ja jeg gikk med converse! Orka ikke noe høye hæler og styr. Beste valget jeg har tatt tru æ!

Hvor æ bor!

Siden mange spurte helt i begynnelsen av året, om de kunne se på kart hvor jeg bodde. Så kom jeg plutselig på det her en dag, og tenkte at bedre seint enn aldri eller hva? Om dere vil søke sel, søk på New Brodhead road, også bor jeg Hunt road eller noe sånt. 

Sommer og sol

Fredag hadde ungene her barnebursdag. Har aldri opplevd så mye skriking før. Holdt på å gå i taket, men klarte å kontrollere meg da heldigvis! Hihi! På kvelden gikk alle samen ut i hagen, så hadde vi bål. Vi lagde smores, som er kjeks, sjokolade og marshmellow. Veldig godt, og veldig koselig!

Med vofsa på fanget!

 

I dag har jeg først vært i Danville, og henta prom kjolen min. Den blir bare finere og finere hver gang jeg ser på den! Eller har jeg vært ute hele dagen! Det har vært strålende sol, og 25-30 grader hele dagen. Vi kjøte inn vannsklier, som ungene drev å styrte med. Helt ville var de! Men nokså morro å se på da, haha! Ellers satt meg, mary og holly bare ute å hørte på musikk, drakk iskald lemonade og spiste is. Vi spilte også litt fotball senere på dagen. Sola var så sterk, at jeg har til og med litt nokså solbrent, noe som suger! Men klager ikke, for dette var digg!!!

SWAG

Solbrent :((

Prom dress shopping

Lørdag dere!! Da gjorde jeg noe jeg alltid har drømt om og sett fram til lenge nå. Nemlig å kjøpe prom kjole! Det var knall gøy! Akkuratt slik man ser på film i grunnen. 

Meg, Rachel og vfar kjørte opp til Danville, tror jeg det var, og var nokså tilfeldig at vi gikk inn i denne butikken. Vi var egentlig på vei til Lexington, for å sjekke ut butikkene der. Men når man kom inn i butikken, var den stappfull med mange fine kjole. Sånne skikkelig fine prinsesse kjoler, og alt man kan tenke seg. Lange og korte. Rosa til Grønn. De hadde alt! Fikk jo heldigvis hjelp til å finne alle kjolene da hehe. Det var ei gammel, kjempe søt dame som hjalp meg. Vi fikk målt meg, funnet hvilken prisklasse jeg ville i, og da var det rett og slett bare å velge å vrake. Tror jeg endte opp med 10-15 kjoler jeg likte. Så da måtte jeg jo prøve alle. Selv om jeg stressa livet av meg inni det lille prøverommet, med å få på alle kjolene, var det knall gøy! Etter hver kjole, måtte jeg ut i det store speilet, og vise til hele butikken, og se om jeg likte den. Hadde en bunke med kjoler jeg likte, og en med de jeg ikke likte så voldsomt. Endte til slutt opp med tre kjoler jeg likte veldig godt, og skulle gjerne hatt de alle. Har dessverre ikke bilde av den fine lilla kjolen jeg likte veldig godt. Men har av de andre to favorittene. 

 

Denne var knall fin, og veldig elegant om jeg får si det slikt. Var ti ganger fin i virkeligheten au da!

Litt vanskelig å se på bilde, men lo litt når jeg så denne. Er en camo kjole haha! Kentucky ass...

Litt andre kjoler hehe

Dette er da den kjolen jeg endte opp med! Er såååå fornøyd! Den var veldig meg, og følte meg som en prinsesse i den! 

Så når jeg fant kjolen min, måtte man ha på seg de skoene man skal gå med, slik at de vet hvordan de skal sy den opp. Så lucky me, blir converse på meg. Var stor fornøy med det kan man si haha!

 

Typisk Amerika/Kentucky

 • Det er alltid gratis påfyll på drikker. Og om man skal gå kan man som regel ta med seg drikken i en kopp. Det samme er med maten, man ka alltid ta det med seg.
 • De fleste går med camo klær og boots. Altså kamuflasje klær og cowboy sko. Ikke helt min stil men.
 • Slengbukser er også veldig populært og er vanskelig å finne bukser som ikke har sleng.
 • Trucks er veldig populært og stor sett alle kjører det. Toyota er også veldig poppis her.
 • En ting som nokså mange har på skolen er skole jakker. Veldig kule, og det er de som spiller sport som har det. Stor sett mest gutter da. En annen ting som omtrent alle har er skole ringer. De er sabla fine!
 • De fleste i hvertfall kentycky tror jorda foregår rundt dem. Og de vet svært lite om hva som skjer utenfor kentucky/amerika. 
 • ALT ER BILLIG!! Spesielt mat er billig, og det er nokså digg.
 • Det er reklamer hvert 5 minutt på tv. Veldig irriterende etterom det tar evighet å se et program ferdig.
 • Her i kentucky er det veldig vanlig å drive med drugs/pot/weed og drikking. 
 • De er veldig raske med å spre rykter om folk.
 • Veiene er veldg greie å kjøre på. Stor sett helt rette og man blir aldri bilsyk av å kjøre her. Er stor sett flere felt også.
 • Så lenge kentucky ligger i bibelbelte av usa, går de fleste i kirka her. Da går man på søndag morgen, og på onsdager også. Noen går til og med på søndag kveld også. 
 • Amerikanere er veldig patriotiske(?). Stolte over landet sitt mener jeg hvertfall. Amerika er best og slik er det bare. De har den samme instillinga til skolene sine også. 
 • Amerikansk flagg overalt
 • Mye utvalg av fast food. Smaker ganske så digg i grunnen, men trust me. Du blir lei. 
 • McDonalds er overalt. Og de er ti ganger så mye utvalg enn det de har hjemme i Norge.
 • Alt er stort. Og da spesielt matbutikkene. Eller det blir vel som Coop Obs i grunnen. Vi har blant annet Walmart, Target, Kmart og meijer. 
 • College sport er veldig stor her. Og da mener jeg spesielt UK basketball! (University of Kentucky)
 • Amerkanere er veldig høylytt av seg og snakker mye. Snakker til hvem som helt omtrent au. Veldig hyggelige og hjelpsomme. 
 • På skolen ligger de litt etter. Nivået er lavere, og teknologien er ikke så voldsom. Man må faktisk ta alt av notater for hånd. Null data.
 • Country musikk er poppis her. 
 • Måten folk prater på. Ganske så country ish, eller redneck. Veldig vanskelig å forstå noen ganger.
 • Kjører overalt. Det er ikke lagt opp til å kunne gå noen plasser.
 • Vannet her smaker dritt. 
 • Amerikanere er veldig opptatt av politikk. Her i huset er det fy fy Obama. 

Reg regn regn...

Heisann! Blogging to dager på rad! Imponerer meg selv altså! :-D 

Men i dag har det vært en nokså normal skoledag. Har veldig lite motivasjon til skole for tiden, og merker jeg er bare lei av alt. Vil bare sove for tiden, hehe. I dag har det også vært kjipt stemning med pøøøøs regn hele dagen! Aldri sett på maken, himmelen åpner seg jo bare. Torden og lyn var det også. Og selvfølgelig var i dag første dag tilbake på trening etter 2 uker med sykdom. Så passa jo fint å løpe ute i regn. Så helt ærlig ut som ei drukna rotte etterpå, og fy så sliten jeg var! Selvom det ikke var hard trening i det hele tatt hehe. 

 

Dagens frokost igjen! Bedre enn i går hvertfall.

 

Slenger med et av meg og alexs blinkskudd hehehe

 

Drukna rotte etter trening

 

Det regnte mer enn det så ut som!!

 

En spennende dag

Heisann Sveisann! Prøver så godt jeg kan med denne blogginga da! Er ikke så masse som skjer her til vanlig, men i dag hadde jeg en nokså interessant dag. Begynte først med at jeg forsov meg, eller jeg gadd ikke å stå opp før 5 min før vi skulle gå. Var mildt sagt litt stressa! Hehe! Da jeg kom meg på skolen, var det frokost. Så klart var det jo det jeg hater mest av alt de har her. Nemlig en ekkel havregrøt, toast, og noe som ligner på bacon. Spiste vel i grunnen bare en banan. Så var så sulten de første timene. I første time har jeg jo engineering, og vi holder nå på å bygge ei bro. Kan vel si det sånn at min går ikke helt etter planen. Sliter litt med å kutte delene sammen og få den stabil. Men skal vel få det til på et vis hehe. Har jo ganske mange flinke gutter til å hjelpe meg der! Så var det på tide med noe spansk, der vi i grunnen bare tok notater så det var jo greit. Tredje timen, us history, hadde vi fremføringer. Og jeg ble nokså trøtt her, så sovna litt(Sitter bakerst, dont blame me). Så var det på tide med litt kjemi. Det er vel den klassen jeg liker minst. Heldigvis har jeg tidlig lunsj da, for fy så sulten jeg var.

Til lunsj hadde vi heller ikke noe godt da! I dag var det potetmose, bønner, varme kanel epler, rundstykke og meatloaf. Er i grunnen kun potetmosa og rundstykket som var spoiselig. Men kjøpte meg noe annet da, så fikk i meg litt. Men det som gjøre denne lunsjen nokså kul da, var at det ble slosskamp. Skal ærlig si jeg var i litt sjokk når det skjedde. Det var to gutter på boret ved siden av oss som tulla litt. Men plutselig fløy de på gulvet rett ved stolen min, og de pressa stolen inn til boret, så ble litt skvist og kom meg ikke vekk. Alex, som satt ved siden av meg, kom seg ganske raskt opp og gikk vekk og sa jeg måtte komme au. Men jeg var stuck. Tok litt tid å få de fra hverandre også. Den første læreren som kom er veldig liten, og klarte ikke å få de fra hverandre, det var ikke før Mr. Noble kom. Så da gikk de vekk. Nokså gøy å se slosskamp så nært og skulle vel bare ha stoppet de selv men.. De fleste lo av meg resten av dagen, og sa jeg skulle ha gjort dette så nesten gang slår jeg til på det. 

Resten av skoledagen var nokså normal og kjedelig. Hadde en prøve i biologi, som gikk sånn tålig. Ellers er det voldsomt varmt her nå. I går og i dag var det 80 grader, som vil si ca 25 grader i celsius. Det er deilig i april det! 

Den fantastiske frokosten min ♥♥♥

Meg og Alex i kjemi klassen!