oktober 2013

Pep rally

Hadde en pep rally for noen uker tilbake, og tok noen bilder som jeg tenkte jeg kunne dele. For dere som ikke vet det er pep rally noe vi har før fotball kamper, for å få stemninga opp på hele skolen og gå alle til å heie på de. Så da er skole bandet, cheerleaderene og hele skolen samlet i gymsalen. Er veldig gøy syntes jeg og mye stemmning!!

Pumking carving and corn maze

Heyy!! I helgen hadde vi noen folk på besøk her, det var de andre utvekslingsstudentene og deres familier. Så da traff jeg jo Are og Wai igjen. Så litt deilig å snakke litt norsk igjen. Vi var først hjemme hos oss å spiste masse god mat og skjærte ut gresskar. Må ærlig si det var ganske så nasty å grave opp i det gresskaret, men gikk jo greit da. Gøy var det jo!

Etter vi var ferdig med å skjære ut gresskar og spise, kjørte vi til Nicholasville, for å dra til en corn maze. Som er en stor mais åker, der de har laget en labyrint som du må finne veien ut av. Var veldig vanskelig faktisk, og gikk den samme runda flere ganger før vi fant ut at det var feil. Det var jo også mørkt, og vi hadde bare en lommelykt. Så slett litt kan man si!! Men når vi først kom oss ut, fikk vi kjøpt oss funnel cake og kjørte hay ride. Så en veldig koselig dag!

Tennessee

Heisann! Har helt glemt å dele bilder fra når jeg var i Tennessee for 2 uker siden. Vi hadde jo frdagen fri, ettersom det var fall break(en dag). Så da reise vi ned på torsdagen og leide en hytte. Var en veldig koslig by vi var i, så var i mange av butikkene der, og bare gikk rundt å så. Og vi var også i Dollywood, som er Dolly Parton sin fornøyelsespark. Veldig artige det! 

Dette er hytta vi leide! Var veldig fint der!

Kidsa!!

Utrolig fin plass som sagt! Tennessee er en utrlig fin plass nå på høsten!

Og vi tok pedikyr!! Det var jo bare såå deilig!! Vi jentene koste oss hvertfall veldig.

Spiste mye is/milkshake fra Baskin Robbins. Det er den helt seriøst den beste plassen! Lov meg å prøv om dere har sjansen!!!

Vi var på en butikk der de så si kun solgte skinnjakker. Fikk meg til å tenke på eike!

King Kong! Syntes dette var litt stilig

 

Også til himmel på jord for mamma!! Vi var nemelig på en plass hvor det er jul hele året. Og det var en gigantisk julebutikk. Syngende julenisse, julemusikk, julekaker, og ja! Fikk litt julestemmning kan man si! Utrolig fin plass!

Never too big for santa

Blir vel ikke mer amerikansk..

Også har vi jo Dollywood da! Flott park!

 

Så dette var da noen av bildene jeg tok! Satser på dere blir litt fornøyd nå! 

My day

Heisann! I dag klarte jeg å våkne opp 10 før vi skulle gå, så var nokså stressa. Men rakk det jo da. På skolen denne uka har vi red ribbon week, som er arrangert av United club against drugs. Så vi har forskjellig tema hver dag, og i dag var det lumberjacket day. Så vi gikk med jeans, skjorter, og alle på skolen fikk utdelt en fake bart. Skulle hatt noen bilder fra det, for det var noen som så ganske så vittige ut!

Ellers i engineering i dag, gjorde vi ferdig båten vår. Forrige uke holdt vi nemelig på å bygge en båt, som fikk strøm fra hydrogen og solpanel. Så i dag var endelig båten ferdig, og vi fikk testet den. Utrolig nok var min og ricki sin raskest, så det var gøy! Tok også et lite snikbilde av den, så ble litt dårlig.

Var også ute å jogga litt i dag, og det var ufattelig deilig! Så det må jeg få fortsette med, for merker jeg trenger det!

Jack Daniel`s

Hei hei! I helgen har jeg vært i Tennessee igjen! Var å besøkte besteforeldre, fikk endelig møtt nana. Så det var veldig koselig! Ellers var vi på Jack Daniel`s. Er jo fra samme by vertsmor er fra, så får mange her så er det ikke bare whiskey hehe! Først å fremst må jeg si at hele byen luktet så sykt godt!! Luktet jo selvfølgelig litt alkohol, men det var på en god måte. Kunne gått rundt å luktet der for alltid! 

På selve fabrikken eller inne der de lagde fikk vi ikke lov til å ta bilder desverre, men tok noen utenfor da! Inne på fabrikken var det faktisk helt grusomt. Vi fikk ikke lov til å være der lengre enn 5 min ettersom de hadde fyllt på med helt ny alkohol dagen før og lukten var så sterk. Det brant i øyne og langt ned i halsen. Til og med han som jobba der så han ikke klarte mer enn 5 min. Det var visst helt ekstremt den dagen. Men ellers var det veldig interessant da! Fikk jo høre alt om hvordan det ble til, og fikk sett alt å! Ganske så kult! 

Rachel, Jack og meg! Han er faktisk i orginal størrelse, så utrolig liten fyr!

Her har de lagt Jack i en litt større statue, så han er ikke så høy altså!

Fabrikken! Inne der de faktisk lager all whiskeyen

Noen av de forskjellige typene de har

Wops, bilde ble opp ned. Men syntes det var litt kult at jeg fant Peggy da! Peggy=kallenavn til pappa.

Hadde hvertfall en veldig fin helg jeg! 

Svar på spørsmål!

Hva er det aller aller beste med USA så langt? :-)

Hmm, vanskelig spørsmål!! Men tror faktisk det må være skolen,alt som skjer i forbindelse med det. Liker virkelig skolen her, er så mye bedre enn hjemme! Her gjør de jo faktisk skolen til en gøy plass å være og det er ikke bare skole slik som i Norge. 

Hvilken type norsk mat savner du mest?

Rugsprø og vossafår haha!!! Lapskaus, mammas kyllingpizza, kjøttkaker og laks savner jeg å!! 

Hva gjør du i helgene når du har fri?:)

Som regel har famlien planer, så jeg er med de. Men har også vært noen få ganger med venner. Football sesongen er jo også nå, så har vært der på fredagene. Og på søndager går vi som regel i kirka.

Hva er favoritt butikken?

Har vel i grunnen ikke en favoritt butikk, men ender alltid opp med mest fra forever 21 og victoria secret. Ellers liker jeg PacSun, Hollister, American Eagle, Sephora og Bath and Bodyworks. Disse er vel de jeg handler mest på.

Rareste du har opplevd til nå?

Har vel ikke opplevde så mye rart etter min mening. Blir vel de sinnsykt rare tingene folk finne på å si til meg til tider. Har hatt noen ganske så rare samtaler, uten å gå inn på for mye detaljer!

Beste du har opplevd til nå?

Første football game! Ingenting kan slå den stemninga der, det var utrolig gøy! 

Hvordan er amerikanske gutter i forhold til norske?

VELDIG annerledels!!! De  er mye mer frampå, og er veldig til å gi gi komplimenter. Og om de liker noen så sier de det bare rett ut! Har blandt annet blitt spurt ut på date av flere perosner her. Så for meg som ikke er så veldig vandt til gutter på den måten er det ganske morro hverfall. Eneste er at noen av de er ganske så awkward når du takker nei til date eller hva de spør om(Er ikke bare date de spør rett ut om her skjønner dere). Men de fleste later bare som ingenting og man er fortsatt venner. Ellers vil jeg si at enkelt er veldig barnselige også, og de ser jo ut som 9-10 klassinger alle sammen føler jeg. Ikke alle da selvølgelig, er jo også noen kjekkaser på skolen! 

Hvilke tv programmer ser du på tv?

Jeg ser ikke så mye på tv faktisk men når jeg ser går det mye i Criminal Minds, Duck Dynasty, Untold stories on MR, Shark tank og Americans got Talent. 

Hvordan er lærerne dine?

Lærerene mine er ufattelig snille! De bryr seg veldig mye om elevene, og de tar veldig mye hensyn til meg ettersom jeg er utvekslingelev. 

Hva spiser dere typisk til middag?

Mye steak, gryterett og green bean, mais, burgere, kylling. Og annenhver torsdag spiser vi ute ettersom det er pay day. Da pleier vi å spise på Dinos, som er en italiensk resturant.

Går du mye sammen med vertssøsteren din (hun eldste) ?

Jeg er jo med hun hver dag ettersom jeg bor med hun. Og hun har vært med meg på football kamper, men jeg har også vært uten henne med venner. 

Hvordan er vforeldrene dine på regler?

Etter min mening er de veldig strenge!! Jeg får nesten ikke lov til å gå alene noen steder uten Rachel. Og i så fall må de ha møtt de jeg er med, og vite nøyaktig hvor jeg er. At jeg fikk lov til å være med Dylan og Josh å bade for en stund siden er jo i grunnen helt utrolig! Men måtte jo diskutere litt med de å da! De er veldig overbeskyttende, og tenker alltid de verste. 

Er du og Dylan sammen??

Haha, nei det er vi ikke!

Jeg lurte på hvordan karakter-skalaen er ? Best og dårligst og hvor mange nivåer det er ? Hva må til for å få bestått ?

Den er fra A-F, hvor A er best og F er dårligst. A=90-100%, B=80-90%, C=70-80%, D=50-70%, F=50 and under. Du består vel i grunnen om du har minst en D, men du burde vel ha en C for at du skal bestå på ACT test. 

Så lurer jeg på om vf din er kristne ?

JA, de er veldig kristne!

Vet du om de er demokrater eller republikanere ?

De er så republikanere som det skal gå ann å få blitt! Spesielt vfar! Blir snakket dritt om Obama daglig i dette huset

Det jeg lurer på er om det finnes levninger av den diskrimineringen de svarte ble utsatt for finnes også i dag enkelte steder? Spesielt sør-statene? 

Dette er jeg litt usikker på faktisk! Jeg har ikke merket noe av det. Men vi har bare 1 mørk gutt på skolen og han æ ganske så poppis. Merker ikke no til det ellers. 

2 ulykker på en uke

Heisann! I dag på vei til skolen var vi så uheldig å havne i ei bilulykke.. Det er veldig mørkt her på morgenen, så den andre bilen kjørte uten lys så vi så den ikke. Så vi kjørte rett i hverandre, og den andre bilen havnet i grøfta, ettersom det var en liten bil og vi har en stor truck. Den andre bilen er ganske så vraket da, mens vi bare mistet ei lykt forrand. Ellers er det jo ganske så moromt, ettersom det kom 3 taubiler til ulykka før politiet kom. Vi ringte 911, og det tok politiet 45 min før de var der. Brannmenn var der også, ikke vet jeg hvorfor men.. Personen i den andre bilen hadde også ringt etter ambulanse, men de kjørte rett forbi oss, og kjørte 1 mile ned veien før de snudde og kom bort til oss igjen. Så den personen ble litt skadet, og ble fraktet til sykehuset. Ellers gikk alt helt fint!! Ungene i huset her ble bare litt sjokkert, og gråt litt. Men ingen av oss ble skadet!!

 

Ellers tenkte jeg å dele en sang med dere! Verdens kuleste sang, og beskriver Rockcastle helt perfekt!! Haha.


Earl Dibbles Jr - The Country Boy Song

Finnes også på Spotify ettersom den er så sykt feeeet!! Redneck på sitt beste! :-DKlumsa #1

Heisann! Tenkte å gi en liten update fra klumsa #1!! Jeg var nemelig å klatret litt i et tre på mandag. Det er et ganske så stor tre, men jeg klarte til slutt å få meg opp i det. Problemet var vel i grunnen da jeg skulle klatre ned igjen, for det gikk ikke helt som planlagt.. Er litt usikker på hva jeg gjorde, men jeg endte hvertfall fort nede på bakken. Så nå har jeg skrapt opp begge hendene mine, og tror jeg har studd venstre handa. Vi trodde først den var brekt, men vi fant ut at den ikke er det. Så nå har jeg gått med bandasje siden. Ganske vittig når folk spør hva jeg har gjort da. "I was climbing a tree, and fell down.." De fleste bare ler haha! Skjønner de godt! For selv om det gjør vondt, må jeg innrømme at det er ganske så komisk.

Pray for Austin!

Hei! I dag har det skjedd noe utrolig tragisk. En venn av meg har prøvd å ta selvmord. Han skøyt seg selv.. Selvom vi ikke var så veldig nære, syntes jeg det er veldig trist. Og det går veldig inn på meg ettersom jeg aldri har opplevd noe lignene før. Hele skolen er hvertfall i sjokk, for det var virkelig ikke noe vi trodde skulle skje. Han er en utrolig snill og god fyr. Og jeg pratet sist med han i siste timen da. Trodde ikke noe var galt da.. Hele skolen skal hvertfall samles i morra og si noen ord. Håper virkelig at alt går bra!!

Siden sist

Var litt trøtt i går så glemte jo selvfølgelig å dele litt bilder jeg har fra mobilen. Prøver også å ordne de andre bildene fra kameraet!

Vi var fått en ny nydelig pusekatt!!! 

Wallmart:

Dårlig bilde, men det er alle de som var nominert til homecoming.

Har også fått brev fra Norge, av noen fete folk! Satt utrolig stor pris på det, og det made my day!!!

Firehouse Sub, beste sub i hele america!!!!

De har også litt sunnt mat her, masse godt frukt og grønt!

 

Homecoming week

Heisann! Da var spirit week og homecoming over. Var jo som sagt tema hver dag, men var ikke så mange som gjorde noe big deal ut av det bortsett fra på camo day. For hallo, er man i kentucky går man med camo!! Ellers var det jo også club day på frdag, noe som alltid er gøy. Jeg er jo i shutterbug club, så vi var ute og tok litt bilder og bestemte også litt ting vi skulle gjøre til neste gang. Jeg ble også med i Dance Blue club. Som er en club der vi samler penger til barn med kreft. I februar skal vi også ha dance marathon, så det er jo det vi driver å planlegger. Er en veldig stor club her, så tror det blir bra.

Dette er dance blue på UK!! 

Ellers hadde vi også Pep Rally, som jeg har litt bilder fra, men de kommer i et egent innlegg etterom jeg har litt problemer med bilder for tiden!

 

Spørsmål

Heisann! 

Tenkte jeg kunne sette igang en liten spørsmålsrunde. Så om dere lurer på noe, er det bare å spørre! Er jo sikkert mange som har en del spørsmål. Og er mye lettere for meg å samle det under et. Skal prøve å svare på det i løpet av helgen en gang! Regner med søndag, så spør i vei før det! :-)

Skole

Heisann!! Long time, no see! Har vært veldig opptatt fortiden med skole, og i helgen var jeg i Teenneese i tillegg. Skal fortelle mer om det senere når jeg har alle bildene! Men har hatt mye prøver på skolen, vært på noen møter og vært igjen etter skolen. I tilleg er det jo lekser og forskjellige ting som skjer. Har også fått karakterkort i de fleste fag nå, der man ser hvordan man ligger ann. Så her er mine da:

Spanish: 92% (A)

US History: 87% (B)

English: 93% (A)

Biology: 86% (B)

Math: 96% (A)

Eneste jeg ikke vet er Engineering, men tror jeg ligger nokså greit ann der. Er ganske så fornøyd med karakterne hvertfall, er ikke alt som er like lett. US History og Biology er helt klart vanskeligst, og er vel derfor det er det jeg har B i. Men alt i alt veldig fornøyd, og satser på å holde på de karakterene. 

 

Denne uka har vi også Spirit week! Med homecoming game på fredag, der det bli kåret king and queen. Vi har også tema hver dag. Er ikke så veldig mye school spirit på denne skolen vil jeg di fordi football teamet suger, og taper så si alt som er. Så folk bryr seg ikke så voldsomt. Men morro er det uansett. Vi har også club day på fredag, der vi er i de clubene man er i. Jeg er jo i Shutterbug club, som vil si fotografering. Har forestten en nettiside til cluben med bilder som dere kan se på! (http://rchsshutterbugclub.weebly.com) På slutten av dagen har vi også Pep Rally, der hele skolen samles i gymsalen for å gjøre klart football laget for dagens kamp. Der spiller skole bandet, cheerleaderene er der og man har musikk. 

De forskjellige temaene:

Monday: Favorite NFL/College Football team day!
Tuesday: Decades Day
Wednesday: Pink Out Day (Breast Cancer Awareness)
Thursday: Camo Day
Friday: Rocket Red, White and Blue Day! 

Så har en gøy uke foran meg!! Og koser meg som bare det, har det veldig fint fortiden! Og skal prøve å bli litt flinkere til å oppdatere, men det er jammen ikke lett skal jeg si dere. Har bedre ting å finne på! Men savner alle dere hjemme i Norge!