november 2013

Long time no see!

Heisann! Har blitt ei stund siden sist nå altså! Skal skjerpe meg, og prøve å bli bedre. Sisden sist har det i grunnen skjedd veldig mye, så har mye gøy å fortelle.

Jeg har nemelig begynt på indoor track nå! Til dere som ikke vet hva det er, så er det altså løping. Jeg har trening hver dag fra 3-5.30, og på tirsdager og torsdager har jeg også weight lifting til 6. Så må kan si jeg er opptatt nå hvertfall. Kommer jo hjem når det er mørkt, og da er det bare å dusje, spise og gjøre lekser før jeg legger meg. Pleier nemmelig å være helt gåen når jeg kommer hjem! Treninga her er helt ærlig grusomt, og ikke for pingler. Starter alltid med opvarming som er å løpe en halv mile, deretter tøyer vi. Ogselve treningen er jo veldig forskjellig fra dag til dag. Og det kommer veldig ann på humøret til treneren å! En dag gjorde vi ikke annet enn å løpe. En annen dag tok vi tiden mens vi løp, 55, 100, 200 og 400 m. Har også øvd litt teknink, og ja mye forskjellig. Trives veldig godt, og det er deilig å få trent litt igjen. Har også fått mange nye venner der.

Bildene er tatt på vei til weight lifting!

En annen ting jeg har gjort er å lage toro tomatsuppe til familien. Superkokk som jeg er slå jeg jo til på noe ganske så avansert, så du kan tro jeg stressa på kjøkkenhet. Men det gikk veldig greit, og familien ble super fornøyd. De likte det veldig godt!

Her er også et annet bilde av noen av mine venner til dere som lurer på det. Her har vi Jeremiah og Roy. Morro karer, men snåle da! Crazy like me!!

Jeg er også mye i kirka. Er der jo hver søndag og onsdag. Kirka vi går i er i Sumerset, så det er vel 20-30 min unna oss. Trives faktisk veldig godt i kirka her. Er så mye gøyere enn i Norge. Men onsdager er helt klart favoritten, da er det jo youth group. Det er så utrolig mange hyggelig folk der! Og det er veldig gøy. Hele kvelden er jo bare på en måte en konsert, og der er det liv haha! Vi pleier også å bare prate mye, så der er det gøy! Bildet ovenfor er forestten fra kirka. De har nemelig flagg fra hele verden der hengenes rundt, så jeg fant jo Norge da!! NORGE♥

 

Eller har jeg vært på Rocket Madness på torsdag. Det er et stort show de har her, der hele skolen samles i gymsalen for å markere åpningen på basketball sesongen. JROTC marsjerte ut med flagget, og nasjonal sangen ble sunget. Det var opptreden av både girls varsity og boys varsity. Og de introduserte alle spillerene for denne sesongen. Til slutt spilte girls freshmenn mot girlss varsity, og boys freshmen mot boys varsity. Som en selvfølge vant jo begge varsity lagene da! Det var veldig gode stemmning der hvertfall. Jeg satt jo midt i gjengen med folk sammen med Erik og noen flere. Så du kan tenke deg de var høylytt. Her brøler de bare ut ting. Er veldig gøy med hele stemmninga. Du kommer inn i hallen, og alle er der og musikk spilles og ja går ikke helt ann å beskrive. Meget morro!

 

 

Christmas tree

I går satt vi opp juletre!!!!! Wee, var så fornøyd når jeg kom ned i stua og ser treet var oppe. Det var julemusikk og luktet kanel over hele huset. Elsker jul, så passa meg veldig greit med jul såpass tidlig.

Treet er veldig fint med masse lys i forskjellige farger. Det er også veldig tett og har MASSE julepynt på! Så veldig amerikansk etter min mening! Tror det skal bli en fin jul jeg! Gleder meg masse hvertfall!

Richmond

Hallosen!! I dag har vi vært i richmond hele dagen. Skulle egentlig en tur på kino, men var ingen gøye filmer på, så vi får drøye ann. Vi fikk også unna gjort litt shopping. Jeg trengte noe nytt treningstøy, ettersom jeg begynner på track til mandag. Jeg kjøpte også noen julegaver, det er alltid greit å få unna gjort! Begynner å nærme seg veldig nå, og i Amerika skulle man tro det var jul om ei uke. Er god julestemning kan man hvertfall si! Jeg kjøpte også sko, som jeg skal ha til winter ball.

Vi var også på meijers, son er det samme som walmart nesten, bare en annen kjede. Så altså en stor matbutikk. Det kjøpte jeg en utrolig god smoothie/juice! Den så skikkelig nasty ut, men fy så god!!! Og sunn æ den å, så to flyer i en smekk der ass! Jeg hadde også noe kaffi fra hastings som jeg ble utrolig dårlig av, så etter dette var det rett hjem. Og jeg lå rett ut på sofaen... Vertsmor lagde norsk kjøttsuppe igjen til middag, ettersom de likte det veldig godt sist gang vi hadde det. Også så vi filmen turbo. Gjorde også noe annet veldig morro! Skal fortelle om det i morra!

Adventskalender

I går var jeg å hentet ei pakka fra Norge igjen! Denne gangen var det fra mine snille, flotte venner!!! Tnåå, de er så snille!! Jeg er så heldig at jeg har fått adventskalender av de. Så nå gleder jeg meg veldig masse til desember! Blir spennende å se hva som er oppi hver pakke!

Tuuuusen hjertelig takk hvertfall til noe kjære fjomper!! Miss u!

Amerikansk High School

Heisann! Tenkte å skrive et inlegg  om hvordan det er å gå på amerikansk high school i forhold til norsk skole. Litt hvordan det er, og hva som er forksjellig. For det første, når folk flest tenker på amerikansk high school tror alle der er slik man ser på film. Mange tror det er slik som på Mean Girls, der alle sitter i gjenger i kantina. Nerdene sitter en plass og de populære en annen plass. Og at de aldri blir sett sammen. At man har skap på skolen, syntes også folk er veldig stas, og ja. Vet ikke helt hva de fleste vet, men skal hvertfall fortelle litt da!

Klasser/Timeplan

På min skole har vi 6 periods hver dag, som vil si at vi har 6 skoletimer hver dag. Hver time varer i 55 min, bortsett fra 4th period, som er 95 min. Dette er grunnet at vi har lunsj i 4th period, og at man kun har 4th period i et halvt år. Ellers er timeplanen lik hver dag, hele året. I grunnen veldig greit, men blir litt lei også etterhvert. Ellers er jo også hver klasse blandet, slik at det både er sophmores, juniors, og seniors. Så man blir kjent med folk fra hver trinn, og ikke bare juniors. Eller har vi 5 min på oss på å komme fra en klasse til neste, så er ikke så voldsomt lang tid, men det går! 

Lærere

Her kaller man lærerne etter etternavn, og man må alltid si Mr og Mrs. Gjør du ikke det, er du respektløs mot læreren. Lærerne her vil jeg også si bryr seg mer om elevene enn det de gjør i Norge. De gjør i grunnen alt for at du skal få gode karakterer og skjønner det vi lærer. De blir som regel alltid igjen etter skolen, om du trenger det. Generelt veldig greie, og bryr seg. 

Prøver/Lekser

Så si alt av prøver er multiple choice! Så jeg tror ikke jeg har lest til en prøve i år enda, bortsett fra til US History. Multiple Choice prøver er mye enklerer enn det man er vandt til i Norge. Man har heller ikke aå veldig mye lekser, hvertfall ikke meg. Men når jeg først har det er det mye da! Man får som regel leksa fra dag til dag, og det kommer veldg ann på lærerne. Enten gir de lekser, eller så gjør de ikke. En annen ting som er annerledels! Om man gjør det dårlig på en prøve, for man nesten alltid lov til å ta den på nytt igjen. Så om du da stryker, eller bare hadde noen feil, kan man bare ta den på nytt slik at resultatet blir bedre. 

Karakterer

Karaktersystemet går fra A-F, der A er det beste. Det er i grunnen veldig lett å få gode karakterer på skolen. Man blir ikke bare vurdert på hvordan man gjør det på skolen. Man får poeng på nesten alt man gjør. Har man lekser får man poeng på det, prøver er poeng, det man gjør i timene får man poeng og ja.. Dere skjønner!! Så om man da bare gjør det man skal i timen, og leverer inn tingene man skal, er det utrolig enkelt å få en god karakter. Karakterkort i hvert fag, får man også ca hver måned, så man vet hele tiden hvordan man ligger ann i fager. Det er noe jeg syntes er veldig greit hvertfall!

Dress Code

På alle skoler i Usa, har man da dress code, som vil si at man har regler på hvordan man kan kle seg. Det er ganske strengt vil jeg si, og kan med hånda på hjerte si at jeg har selv blitt tatt for å bryte dette. Hehehe. Men enkelt har greit har man ikke lov til å gå med kun singlet, og i så fall må stroppene være bredere enn 5 cm tykke. Shortsen kan ikke være noe kortere enn 7 cm over kneet. Tights er ikke lov dersom man ikke har noe over det. Om du har noe som er gjennomsiktig, viser kløft er det forbudt. Caps eller noe som helst hodeplagg er forbudt. Om du da skal være så dum å bryte noen av disse reglene, blir du sendt til kontoret, og får en stor (den må passe til alle, så pleier å være XL) oransje t-shorte, for å dekke over, de har også bukser. Så det er altså ikke noe populært å bryte disse regler. 

Sport

Her foregår all sport i forbindelse med skolen, og man har stor sett trening hver dag etter skolen. Idrett er en stor greier, uansett hva det er, og man gir alltid sitt beste der. Ettersom de er veldig konkurranse mennesker, og ikke liker å tape! Så spiller du en sport, kan du ikke bare gjøre det for gøy. For amerikanere bryr seg om skolelagene sine. 

Lunch

Lunsjen er jo som sagt i 4th block, og man har 20 min. Ikke så veldig lenge!! Man kan enten kjøpe mat i kantina, eller bringe sin egen niste. Jeg pleier alltid å kjøpe mat i kantina da. Maten er vel helt OK! Det er kantinemat, og ikke så voldsomt å skryte av, men det går i det minste ann å spise det. Jeg vil si maten er litt sånn som man ser på filmer. Der kantinedamer slenger på en brun gørre på et brett. Eneste er at de er heldigvise alltid blide og glade hos oss hvertfall da! Ellers i kantina sitter man vel i grunnen litt gjengete da. Man har  de litt speseille i en ende av rommet, de normale i midten, og sportsfolka/populære i den andre enden. Jeg er sitter alltid i midten da! 

School Spirit

Alle bryr seg veldig om skolen sin, og heier alltid fram skolelagene når de har kamper. De kler seg i skolens farger de dagene det er kamp, og camo hver fredag. Vi har også Pep Rallys ca en gang i måneden, der man hedrer og heier fram fotball laget eller basketball laget. Det kommer ann på når på året det er. Det er generelt veldig stor stemming, og utrolig artig!

Clubs

En dag hver måned har vi så kalt Club Days, der man ikke har vanlig skole men man går til de klubbene man er medlem av. De har alt mulig slags forskjellige kluber, og det finnes noe for alle. Man må selvfølgelig ikke være med i klubber, men gøy er det! Jeg er medlem i tre klubber da, Shutterbug, Dance Blue, og International. I de timene man ikke er i en klubb, er man stor sett bare å surrer eller gjør ting du mangler. Så er aldri en normal dag, når det er club day.

 

Ikke bare lett..

Å sitte på andre siden av jordkloden alene er virkelig ikke bare lett! Har hatt en ganske tung uke der jeg har hatt mye hjemmelengsel, men i går klarte jeg ikke å holde det inni meg lengre. Jeg gråt nesten konstant hele dagen i går. Og når jeg først sluttet å gråte, begynte jeg å gråte igjen bare noen snakket til meg. Alt var i grunnen bare galt, og jeg ville bare hjem. Savner mamma, pappa, søster, bror og mine kjære venner! Savner Norge! 

Men jeg er hvertfall utrolig takknemelig for mine kjære verts familie! De var så søte i går hele gjengen. De gråt til og med med meg. Og de kom opp til meg hele tiden for å spørre hvordan jeg hadde det. De hadde også skrevet et brev til meg da. Er så glad i vertfamilien min!! ♥ De er best!!!!

Sett noe så søtt????

Archery practice

I dag etter skolen, var det tid for første archery practice. Jeg er offisielt på laget, men det er bare pga jeg fikk drug test gratis på den måten. For jeg tok drug test i går. Men i fag var det da første trening da. Jeg var i grunnen bare rundt der å surra, og spiste mat og pratet med de andre. Men måtte jo selvfølgelig skyte litt å da. Var overraskende gøy hehe! Fikk også høre jeg var ganske god til å te første gang jeg gjorde det. Men jeg ble bare irritert, fordi jeg ikke klarte å treffe det jeg ville. Jaja, skal nok bli god før jeg kommer hjem.

Halloween on main!

På fredag var jeg som sagt på Halloween on Main! Visste jo i grunnen ikke helt hva det var før jeg gikk, men veldig glad jeg gikk. Hele greia var jo i grunnen at man gikk trick or treat i hovedgata i Mt vernon. Der var det mange butikker og enkeltpersoner som hadde boder der de delte ut godteri. Så gikk man en runde, og samlet godteri fra alle. Og tro meg, det var mange boder!! Så fikk samla en god del. Jeg gikk jo da med rachel selvfølgelig, også møtte vi også dillon og billy. Så vi gikk med de hele tiden. Veldig morro, og veldig amerikansk.

My day

Heisann! Da har jeg akkurat kommet hjem fra skolen! Hadde en ganske så fin dag i dag! Gjorde ikke så voldsomt mye ettersom det er fredag, og vi har hatt mye prøver denne uka. Eneste var at vi hadde en matte quiz, men den var ikke så veldig vanskelig så det gikk fint.

Ellers var det ganske vilt vær her i går, var faktisk tornado varsel og de lynet og tordnet. Så da vi våknet i dag var det mange trær som hadde havnet i veiene, og vi kom seint på skolen fordi vi måtte vente på at noen skulle ta vekk trær. Halloween var også avlyst i går pga det var storm. Så vi skal feire Halloween het i dag da. Skal muligens ned til Mt. Vernon på Halloween on Main. Er ikke helt sikker på hva det er men et noe Halloween greier hvertfall.